Pécs, a kultúra városa

SAJTÓKÖZLEMÉNY - PAPI VÁLTOZÁSOK

2020.05.27.
Sajtóközlemény - PAPI változások
A PAPI-t (Program A Pécsi Idősekért) március 20-án eredetileg abból a célból hoztuk létre, hogy az új koronavírus járvány alatt a legelesettebb, a betegségnek leginkább kitett pécsi polgárokat gyógyszerrel és alapvető élelmiszerekkel lássuk el.
   
A PAPI több lett annál, mint aminek szántuk. Nagyobb ellátotti körnek tudtunk a program keretein belül az eredetinél bővebb szolgáltatást nyújtani. A PAPI több mint két hónapja alatt összesen csaknem 900 pécsi idősnek segítettek az önkormányzat szociális területen dolgozó munkatársai, önkéntesek élelmiszer és gyógyszervásárlással, valamint postai csekkek befizetésével.
   
Az élet és a körülmények mostanra megváltoztak. Az új koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokon sokat enyhített a kormány, a leginkább veszélyeztetett idősek saját idősávot kaptak a bevásárláshoz. Az élet elkezdett visszazökkenni a régi kerékvágásba, a PAPI-ban dolgozó önkéntesek többsége pedig visszatért eredeti tevékenységéhez. Ezzel párhuzamosan jelentősen csökkent az igény az időseket otthonukban ellátó szolgáltatásra.
Mindezeket figyelembe véve a PAPI június 2-a, keddtől azt a szolgáltatást fogja nyújtani, amire eredetileg terveztük.
   
Június 2-ától a PAPI kizárólag azokat a 65 év feletti pécsi időseket látja el, akiknek nincs sem pécsi hozzátartozója, sem más segítője, aki be tud vásárolni nekik. A PAPI-ban dolgozók jövő keddtől csak alapvető élelmiszereket szereznek be, és ezeket is vagy ugyanabból az üzletláncból, vagy a legközelebbi boltból. További változás, hogy a PAPI a jövőben hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 16 óra között hívható, és ebben az idősávban is üzemel.
   
A PAPI továbbra is az alábbi telefonszámokon érhető el:
   
+36-30-573-9488
+36-30-447-5691
+36-30-210-7650
+36-30-573-4084
+36-30-573-1764
   
Pécs önkormányzata ezúton mond köszönetet minden egyes dolgozónak és önkéntesnek, akik a járvány legnehezebb időszakában segítették a pécsi időseket.


Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
   
« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!