Pécs, a kultúra városa

SAJTÓKÖZLEMÉNY - HELYI ADÓK

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tájékoztatása
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata korábban jelezte, hogy a helyi adók kiszabásához használatos központi elektronikus rendszer fennakadásokat okoz egyes iratok és csekkek kiküldésében. Ezzel összefüggésben Pécs önkormányzata arról tájékoztatja a tisztelt adózókat, hogy az ingatlan- és telekadó befizetésének határidejét március 27-ig kitolja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fenti adónemek befizetése a jelzett dátumig nem jár késedelmi pótlék kiszabásával.

Tájékoztatjuk továbbá a pécsi adózókat, hogy a gépjárműadó kivetésével kapcsolatos jogszabályok a kormány hatáskörébe tartoznak. Erre tekintettel javaslatot tettünk a kormány felé, hogy ebben a tárgyban hasonló intézkedést tegyen.Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata


« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >