Pécs, a kultúra városa

SAJTÓKÖZLEMÉNY - HELYI ADÓK

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tájékoztatása
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata korábban jelezte, hogy a helyi adók kiszabásához használatos központi elektronikus rendszer fennakadásokat okoz egyes iratok és csekkek kiküldésében. Ezzel összefüggésben Pécs önkormányzata arról tájékoztatja a tisztelt adózókat, hogy az ingatlan- és telekadó befizetésének határidejét március 27-ig kitolja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fenti adónemek befizetése a jelzett dátumig nem jár késedelmi pótlék kiszabásával.

Tájékoztatjuk továbbá a pécsi adózókat, hogy a gépjárműadó kivetésével kapcsolatos jogszabályok a kormány hatáskörébe tartoznak. Erre tekintettel javaslatot tettünk a kormány felé, hogy ebben a tárgyban hasonló intézkedést tegyen.Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata


« vissza

PÉCS NYITVA

www.pecsnyitva.hu

Tovább >

KORMÁNYRENDELET AZ IFA FELFÜGGESZTÉSÉRŐL

A koronavírus-járványnak leginkább kitett turisztikai ágazatot, a kereskedelmi és egyéb más szálláshelyeket 2020. április végétől további adóintézkedések segítik. A szálláshelyeket meglátogató vendégeknek 2020. december 31-éig nem kell megfizetni az idegenforgalmi adót, mert azt az állam megfizeti helyettük.

Tovább >

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY 2020.04.21.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.

Tovább >