Pécs, a kultúra városa

SAJTÓKÖZLEMÉNY - KITERJESZTETT KEDVEZMÉNYEK

2020.05.29.
Sajtóközlemény - kiterjesztett kedvezmények
Már az új koronavírus járvány kezdetén jól látszott, hogy az elrendelt veszélyhelyzeti korlátozások sok pécsi családot és vállalkozást hoznak nehéz helyzetbe. Párhuzamosan az egészségügyi kockázatok csökkentésére tett erőfeszítésekkel megkezdtük a felkészülést arra, hogy jó válaszokat tudjunk adni és hatékony segítséget nyújtsunk a pécsi vállalkozásoknak a korlátozások enyhítése utáni talpra állásban. Ennek szellemében a Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. még áprilisban felülvizsgálta annak az 1000-nél is több vállalkozásnak a helyzetét, amelyek az önkormányzati cégtől bérelnek üzleti célú helyiséget. Az ő problémáikat közvetlen módon a bérleti díjakra kidolgozott részletes kedvezményrendszeren keresztül igyekszik enyhíteni Pécs önkormányzata.

A PVh eredetileg április és május hónapra dolgozott ki részletes és komplex díjcsökkentés-rendszert, figyelembe véve az adott bérlő tevékenységi körét és a vállalkozás által foglalkoztatottak számát.

A kedvezményes időszak a végéhez közeledik, a veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozásokat fokozatosan enyhíti a kormány, az élet lassan visszazökken a normális kerékvágásba. Nagyon sok pécsi vállalkozás azonban még messze áll attól, hogy kiheverje az előző hónapok bevételkiesését. Pécs és a PVh vezetése ezért úgy döntött, hogy nem engedi el a pécsi munkaadók kezét.

A PVh ezért június-július hónapokra is kiterjesztette a kedvezményes időszakot. Az április-május hónapokra érvényes díjkedvezmények a következő két hónapra vonatkozóan lépcsőzetesen változnak, ezek mértékét a mellékelt táblázat tartalmazza. Ezzel együtt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. összesen 270 millió forintos mentőcsomagot biztosít a tőle ingatlant bérlő cégeknek. A díjkedvezmény részleteiről az érintetteket értesíti a PVh Zrt.

A negyedmilliárd forintot meghaladó csomag a PVh vállalása alapján nem igényel önkormányzati hozzájárulást, azaz úgy tudja a társaság segíteni a pécsi munkáltatókat, hogy az nem terheli a város adófizető polgárait.

Pécs önkormányzatának elsődleges célja természetesen továbbra is a pécsi munkahelyek megőrzése. A kedvezményrendszer kidolgozásakor ez a törekvés, és a válsághelyzeteknek leginkább kitett kis pécsi cégek megsegítése volt a fókuszban.


Kedvezmények mértéke ide kattintva megtekinthető...


Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!