Pécs, a kultúra városa

SEGÍTSÜK A PÉCSI ÁLLATKERTET A NEHÉZ HELYZETBEN! 2020.03.31.

Segítsük a pécsi állatkertet a nehéz helyzetben! 2020.03.31.

Mint ahogy számos turisztikai attrakció Magyarországon, a Pécsi Állatkert is egy időre bezárta kapuit látogatói és dolgozói egészsége és biztonsága érdekében. Szerencsére nem kell az állatbarátoknak kis kedvenceiket nélkülözni, hiszen a zoo két fókáját már élő webkamerán is nézhetjük a nap 24 órájában – tájékoztat a Pécsi Állatkert lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Sajnos a jegybevételek kiesése miatt nagyon nehéz időszak előtt áll az állatkert. Azonban aki tud és szeretne, otthonról is segíthet a szorult helyzetben lévő intézménynek.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója a következőket mondta a kialakult helyzet kapcsán:

„Az állatkertnek addig kell zárva tartania, amíg ezt a társadalom érdeke megkívánja. Most az a legfontosabb, hogy a koronavírus terjedését lelassítsuk, az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást mérsékeljük, és főleg az idősebb embereket megóvjuk a fertőzés okozta fenyegetettségtől.

Gazdálkodási szempontból nagyon nehéz időszakot él meg az állatkert, hiszen tartalékaink, mint minden év márciusára, most is minimálisra csökkentek, a bevétel növekedés azonban ezúttal elmarad. Célunk ebben a nehéz időszakban, hogy az állatok ellátását akadálytalanul tudjuk folytatni, illetve dolgozóink közül ne kerüljön veszélybe senkinek sem a megélhetése. Ezen célok eléréséhez azonban segítségre van szükségünk.

Az állatkert támogatására több lehetőség is adódik. Kérjük, hogy minél többen éljenek ezek bármelyikével. Büszke állatkerti örökbefogadó szülő válhat bárkiből akár a kanapén üldögélve is, hisz a pecszoo.hu honlapon a Támogatás menüpont alatt pár kattintással örökbe fogadható bármelyik állatkerti állat. Korlátlan látogatást biztosító bérleteink ugyancsak megvásárolhatóak otthonról weboldalunk információ menüpontja alatt. Most indult akciónk keretében ezekkel a bérletekkel 12 hónap helyett 15 hónapig lehet látogatni az állatkertet.

A pécsi zoo közhasznú tevékenységet lát el, így adományokat is fogadhat. Ezeket az intézmény OTP banknál vezetett 11731001-20665319 számlaszámára is el lehet utalni, kérjük, az adakozók közleménybe írják be, hogy Adomány, illetve köszönjük, ha adója 1%-ával a Pécsi Állatkertet támogatja, amelyhez 20779694-2-02 adószámunkat tudják megjelölni. Köszönjük segítségüket, számítunk támogatásukra!”


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!