Pécs, a kultúra városa

TÁJÉKOZTATÓ A POSTAI ÚTON KÜLDÖTT II. FÉLÉVI EGYENLEG ÉRTESÍTŐKKEL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Adózóink!

Szeretnénk tájékoztatást nyújtani Önöknek a 2020. második félévi egyenlegértesítőkkel egyidejűleg küldendő készpénzátutalási megbízások - költséghatékonysági okok miatt bevezetendő - idei változásairól.

Az első jelentős változás, hogy a 2020. második félévi egyenlegértesítők megküldésekor az 500 Ft-ot el nem érő tartozások esetében nem kerül sor készpénzátutalási megbízások postázására.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérő másik fontos módosítás a helyi iparűzési adónemet érinti, mivel ezen adónem vonatkozásában szintén nem kerül sor készpénzátutalási megbízás (csekk) küldésére. Ennek oka, hogy a 2019. év adatai szerint az iparűzési adó adónem tekintetében a befizetések/jóváírások 71%-ban elektronikus úton (utalással vagy bankkártyás fizetéssel) valósultak meg.

Kérjük Önöket, hogy a helyi iparűzési adónemben a kötelezettségeiket szíveskedjenek átutalással, vagy az E-Önkormányzat Portálon keresztül bankkártyás fizetéssel (elektronikus fizetéssel) teljesíteni.

Azon egyéni vállalkozók számára, akik nem kötelezettek bankszámla nyitásra és nincs lehetőségük az adó átutalással, illetve bankkártyával történő megfizetésére, kérésükre egyedileg megküldjük a befizetéshez szükséges készpénzátutalási megbízást (csekket).


Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!Önkormányzati Adóhatósági Főosztály


« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >