Pécs, a kultúra városa

TÜKE BUSZ: AZ INTÉZKEDÉSEK NEM AZT JELENTIK, HOGY NE KELLENE FIZETNI A BUSZOZÁSÉRT

2020.04.17.
Tüke Busz: az intézkedések nem azt jelentik, hogy ne kellene fizetni a buszozásért
A Tüke Busz Zrt. komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a járvány alatt is biztonságban juttassa el utasait a céljukhoz. A buszokat folyamatosan tisztítják és fertőtlenítik, a menetrendet folyamatos utasszámlálások alapján igyekszik a cég optimalizálni, hogy a járatokon lehetőleg ne alakuljon ki tömeg – olvasható lapunkhoz eljuttatott közleményükben.


Mint olvasható a közleményben, a biztonsági intézkedések közül az egyik első volt, hogy az autóbuszok első részeit elzárták az utazóközönségtől, így a vészhelyzet ideje alatt nem lehet menetjegyet vásárolni a sofőröknél, felszállni pedig a hátsó ajtókon lehet.


Mindezek az intézkedések azonban nem azt jelentik, hogy a helyi tömegközlekedésért ne kellene fizetni a járvány idején. Kivételt képeznek ez alól a pécsi egészségügyi intézmények dolgozói, akiknek a kihirdetett veszélyhelyzet időszakára ingyenessé tették a szolgáltatás igénybevételét.


A Tüke Busz tehát ismét tájékoztatja az utasokat, hogy járatain, amennyiben egészségügyi dolgozóként nem kapnak ez alól mentességet, továbbra is csak érvényes bérlettel vagy menetjeggyel lehet utazni. Az ellenőrök a buszokon és a megállókban rendszeresen ellenőrzik az utazás jogosultságát, és az ezt megszegőkkel szemben eljárnak – zárul a közlemény.

Forrás:pecsma.hu
« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!