ÚJ PROGRAMSOROZATTAL KÉSZÜL A JÖVŐRE A ZSOLNAY FÉSZFESZTIVÁL

2020.04.15.
Új programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fészfesztivál
A koronavírus által okozott helyzet és a következő hónapok kiszámíthatatlansága miatt a 2020 nyarára tervezett Zsolnay Fényfesztivál idén nem a szokásos formájában valósul meg: az év hátralévő részében a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekszik – olvasható a ZSÖK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A 2020-ban immár ötödik jubileumához érő Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos ünnep, mely a fényfesztiválok káprázatos világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal ötvözi.
Jelen helyzetben azonban bizonyossá vált, hogy a kialakult globális krízishelyzetben a ZSÖK nem tudja olyan léptékű, komplex programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években – derül ki a közleményből.


EZÉRT A SZERVEZŐK AZT A DÖNTÉST HOZTÁK, HOGY A ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁL IDÉN ÁTALAKUL.

Mint írják, a döntés nem lemondást, hanem alkalmazkodást jelent, a kreatív munka nem áll le. Az eddigi hagyományokat továbbvivő, de kisebb programok létrehozása mostantól a cél, ami ugyancsak gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, gyönyörködtet, és emellett virtuálisan is követhető. Azok az események pedig, amelyek idén nem valósulhatnak meg, 2021 júliusában várják a látogatókat Pécsett.


További hírek és információk ide vagy ide kattintva érhetők el.

Forrás: pecsma.hu

« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!
Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok Energiahatékony Önkormányzat